Programma's

Joden in Nederland
Als rondleidster bij het Joods Historisch Museum heb ik veel geleerd over de geschiedenis van Joden in Nederland. Als vanzelf begon ik daarover ook te lezen, geschiedenisboeken, maar vooral ook romans, verzamelbundels, interviews, egodocumenten.
Dat leverde een voorleesprogramma op over de geschiedenis van de Joden in Nederland en een voorleesprogramma in de Portugese Synagoge over de geschiedenis van dat unieke gebouw.

Wilt u na het lezen van onderstaande beschrijving meer weten, of één van deze programma's boeken? Klik dan hier of ga naar Contact.

Verhalen uit Mokum en Mediene
Verhalen uit Mokum en MedieneHoe lang wonen er al Joden in Nederland? Waarom zijn ze hier gekomen? Hoe komt het dat Joden vaak in de handel zitten? Waarom zijn er veel joodse dokters, advocaten, kunstenaars? Zijn alle Joden rijk?

Dit voorleesprogramma geeft antwoord op deze vragen en op alle andere die u over Joden zou willen stellen.
Door het voorlezen en aan elkaar praten van tal van literaire fragmenten van al dan niet joodse schrijvers probeer ik een beeld te geven van de geschiedenis en integratie van de joodse bevolking in Nederland.

Dit voorleesprogramma duurt twee maal drie kwartier.
Een rabbijn met koude voeten
Een rabbijn met koude voetenEen voorleesprogramma over en in de Portugese Synagoge.
De eerste Portugese Joden kwamen rond 1600 naar ons land. In 1675 werd de Portugese Synagoge, kortweg Snoge, ingewijd.
Dit prachtige gebouw verkeert nog steeds in authentieke staat.

Op deze bijzondere plek lees ik verhalen, interviews en verslagen voor en vertel over de geschiedenis van de Snoge en haar bezoekers, de snogeiro’s.

Voorafgaand of na afloop kunt u ronddwalen over het terrein, de imposante schatkamers bezoeken en er alles over horen dankzij een audiotour.

Behalve de kosten voor dit voorleesprogramma (lengte 5 kwartier) komen er kosten bij voor tickets voor de 5 locaties van het Joods Cultureel Kwartier, zie www.jck.nl.
Terug naar boven